Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Räddningstjänst

Perstorp Räddningstjänst finns i direkt anslutning till Perstorp industriPark. Ett brandbefäl och sex brandmän är i beredskap dygnet runt och på väg till en insats inom fem minuter. Vid behov av förstärkning kan ytterligare styrkor från Hässleholms eller Klippans kommun finnas på plats efter omkring 15 minuter. Perstorp samverkar främst med Hässleholms Räddningstjänst, men vid behov kan fler kommuner bistå. Detta innebär att mycket stora resurser kan kallas in vid en större olycka.

Räddningstjänsten i Perstorp har stor kompetens och lång erfarenhet av olika typer av olyckor samt tillgång till omfattande materiella resurser. Kommunerna i Skåne ingår i Kemberedskap Syd, som har specialutbildade kembefäl och avancerad kemutrustning i Perstorp och Malmö. Perstorp Räddningstjänst samverkar med och är mycket engagerade i Kemberedskap Syd och håller ofta övningar och utbildningstillfällen i Perstorp. Vissa typer av larm från industriparken går med automatik även till Kemberedskap Syd.

Ambulans, som är bemannad dygnet runt, finns stationerad vid brandstationen i Perstorp.

 

Uppdaterad den 21 december 2016, kl 11:55

Information